UV LCD Resin CASTABLE BLUECAST X5 – 500ml

145,18 z DDV

Na zalogi pri dobavitelju. Dobava 3-5 dni.

EAN: 5902280825814 Part.No.: BlueCast X5

CASTABLE BLUECAST X5 UV LCD Resin – 500ml

Model: CASTABLE RESIN | SMOLA
Barva: BLUE
Tip: UV DLP Resin
Primeren za: Primerna za vse UV LCD in DLP 3D tiskalnike

BlueCast X5 smola se predvsem uporablja za tiskanje 3D modelov v zlatarstvu in povsod kjer je potrebno predhodno narediti osnovo za ulivanje kovine ter tudi v zobozdravstvu kjer predvsem pomaga zobotehnikom pri izdelavi zob. BlueCast X5 pri ulivanju ne pusti nobenega pepela kar bi lahko uplivalo na kakovost in izgled ulitega modela.

Primeren za: UV / DLP 3D tiskalnike Zortrax Inkspire, Wanhao D7, Wanhao D8, Creality LD-001 …

Opis izdelka

UV LCD Resin CASTABLE BLUECAST X10 – 500ml

Castable UV LCD Resin X5 500ml BlueCast je bil zasnovan tako, da draguljarjem pomaga pri uresničevanju zahtevnih modelov, kjer so potrebne dimenzijska natančnost in strukturne lastnosti. X5 je surovina, ki temelji na sintetiziranem oligomerju proizvajalca BlueCast. Zahvaljujoč tej smoli je mogoče doseči izjemno kakovost neposrednega ulivanja s katero koli vrsto kovine. X5 ustreza vsem potrebam za izdelavo nakita, od filigranskega do medalj, pa tudi v zobozdravstvu za izdelavo zob. Natisnjeni deli so dovolj močni, da jih je mogoče obdelati brez postopka strjevanja, kar omogoča hitrejši in enostavnejši potek dela.

Pri razmeroma nizki temperaturi 850 °C je možno popolno izgorevanje brez pepela. Smolo je treba naknadno strjevati le, ko se 3D model naknadno obdeluje, kot naprimer poliranje. Pri izgorevanju se ne izločajo toksične snovi.

Glavne značilnosti:

Odlično ulivanje majhnih gravur, tako pozitivnih kot negativnih
Hitro in podrobno ulivanje
Med izgorevanjem se ne širi, sublimacija se začne pri 130 Celzijah
Izgorevanje ne bo sproščalo agresivnih kemikalij (80% izgorevanja sestavljajo ogljikov dioksid, voda in kisik, ki se uporablja za dokončno zgorevanje)
Ni potrebno naknadno strjevanje

Smola lahko izgubi barvo, če je izpostavljena UV svetlobi. Kar je povsem normalno in ne vpliva na navedene lastnosti.

BlueCast X5 bodo znali ceniti predvsem zlatarji in vsi tisti, kateri potrebujejo natančnost pri majhnih modelih ter zobotehniki v nekaterih aplikacijah.


Slike morda vedno ne izražajo dejanskega videza izdelka. Tehnične specifikacije lahko odstopajo od navedenih. Pridružujemo si pravico do tipkarskih napak, pomot, tehničnih sprememb, možnosti dobave, sprememb postopkov.
Imena izdelkov, storitev, logotipi in blagovne znamke omenjene ali navajane na spletni strani ali spletni trgovini so last njihovih imetnikov ali lastnikov.
Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom, zaradi lažje in pravilne izbire 3D tiskalnika primernega za vas.