BCN3D Sigma R19

2.999,98 2.944,99 z DDV

Na zalogi Dobava 3-5 dni.

BCN3D 3D tiskalniki in filamenti

BCN3D Sigma R19 | 3D Tiskalnik

EAN: 8437016947562    Part.No.: SigmaR19

3D Tiskalnik z dvojnim neodvisnim extruderjem
Osnovni tehnični podatki BCN3D Sigma R19
Tehnologija tiskanja:FFF
Tiskalna glava:Dvojna – Neodvisni (IDEX)
Največji volumen modela:210 x 297 x 210 mm
Premer polnila | filamenta:2.85 mm
Višina plasti:od 50 do 500 mikronov
Opis izdelka

BCN3D Sigma R19                                                                      

3D tiskalnik z dvema neodvisnima glavama

BCN3D Sigma R19 je profesionalni 3D-tiskalnik FFF (Fused Filament Fabrication, FDM) je sposoben narediti vsak predmet, ki se ga odločite natisniti z zelo natančnimi podrobnostmi. Zanj je značilen sistem IDEX (neodvisni dvojni ekstruder). To omogoča 3D-tiskanje brez geometrijskih omejitev in nudi možnost kombiniranja obstoječih tehnik. Natisnite modele s podpornim materialom, multimaterialne in večbarvne modele ali celo zmanjšati čas tiskanja in uporabo različnih velikosti šob.

Glavne značilnosti

 • Neodvisni dvojni ekstruder (IDEX)
 • 3D tisk z več barvami
 • Enostaven za uporabo LCD zaslon na dotik
 • Tiskanje s podpornim materialom
 • Visoka ločljivost do 50 μm
 • Za najboljše rezultate uporabite Simplify3D
 • Plug & play 3D tiskalnik
 • Neodvisni dvojni ekstruder
 • Sistem IDEX sestavljaja neodvisni dvojni ekstrudor. Njena glavna prednost je preprosta kalibracija in čisti rezultati, dobljeni pri kombinaciji dveh barv ali materialov, to je mogoče neodvisnih ekstruderjev
 • Bondtech ekstruder
 • E3D HorEnd
 • Zaznavanje pomanjkanja filamenta

HotEnd priznanega proizvajalca E3D

Vgrajeni HotEnd priznanega proizvajalca E3D pripomore kvalitetnemu tiskanju.

 • Maksimalna kakovost obdelave: Komponente, vgrajene v šobo in toplotno zavoro, so natančno obdelane. QC’d zagotavlja optimalne standarde kakovosti.
 • Optimizirano odvajanje toplote: precej izboljšane geometrije hladilnega telesa in toplotnega odvoda omogočajo boljši prenos toplote. S tem se zmanjšajo težave tiskanja zaradi prenosa toplote. Hkrati zagotavlja delovanje ekstrudiranja v različnih delovnih okoljih.
 • Izboljšane elektronske komponente: Grelni element z majhno toleranco upora zagotavlja manjše razlike v toplotnem obnašanju različnih HotEnd komponent. Novo razvita termistorska kartuša izboljša prenos toplote in omogoča natančnejše merjenje in bolj enakomerno nanašanje filamenta.
 • Sestavljen v E3D: Postopek montaže in nadzor kakovosti, ki ga opravi kompetentna ekipa strokovnjakov na inovativni montažni liniji, zagotavljajo kakovosten končni izdelek.

Bondtech Extruder

Tiskalniki Sigma R19 ima vgrajen visokotehnološki Bondtech extruder z dvojnim zobnikom, ki nudita konstantno dovajanje filamenta.

 • Neprekosljiv potisk: sistem dvojnega pogonskega zobnika je najbolj primeren sistem za dovajanje filamenta, ki zagotavlja trajno, visoko kakovostno ekstruzijo in odpravlja težave pri deformaciji filamenta neglede na uporabljeni material.
 • Povečan navor: Mehanizem z planetnim gonilom zagotavlja močan navor. To učinkovito zmanjšuje težave z dovajanjem filamenta.
 • Izboljšan nadzor: Zobnika omogočata natančnejšo hitrost dovajanja filamenta v HotEnd ter posledično kvalitetnejše in zaneslivejše tiskanje.

Optimiran GUI in UX

Optimiziran grafični uporabniški vmesnik ima nove funkcije, čarovnike in vam ponuja veliko informacij. Doživite enostavno in priročno upravljanje.

 • Zaslon, ki je preprost za uporabo: Sigma R19 upravljajte intuitivno preko vgrajenega zaslona.
 • Opozorilo na vzdrževanje: Ta 3D tiskalnik vas opomni, ko je čas za čakanje, mast in olje.
 • Sami izberite parametre: Sedaj nastavite pretok materiala in hitrosti ventilatorjev za hlajenje materiala za vsak HotEnd samostojno.
 • Spremeni čarovnika za HotEnd: Hitro in preprosto spremenite HotEnd nastavitev s pomočjo integriranega čarovnika.
 • Zaznavanje HotEnd: Zaznavanje uporabljenih HotEnd-ov poenostavi postopek umerjanja in zmanjša napačne konfiguracije G-kode.
 • Več prednastavitev materialov: Load Filament Assistant je sedaj opremljen z več prednastavljenimi materiali. To olajša tiskanje modelov in optimizira rezultate.
 • Postopek izravnave je izboljšan: Notranji izračuni so zasnovani tako, da omogočajo ponovljive rezultate tiskanja.

MIRROR in DUPLICATE način

Zahvaljujoč načinom zrcaljenja in podvajanju lahko sedaj v celoti izkoristite arhitekturo IDEX.

Vedno privlačneje v barvi

Neodvisni dvojni ekstruder omogoča 3D-tiskanje večbarvnih modelov. Kar je še en velik korak naprej v svetu 3D tiskanja. Ta možnost omogoča 3D tiskanje modelov, ki so bolj zapleteni in bolj barviti. Poleg tega jih naredi privlačnejše, ne da bi to vplivalo na njegovo kakovost ali čas tiskanja.

Tiskanje z dvema filamentoma

Zaradi možnosti 3D tiskanja dveh različnih materialov je ta sistem idealen za povečanje proizvodne zmogljivosti, ko modeli potrebujejo podporne strukture. Ta FDM 3D tiskalnik natisne PVA (vodotopen material) podporne strukture in z osnovnim materialom model, ki ga tiskate. Za tiskanje modelov z dvema barvama uporabite vsak extruder za svojo barvo.

Visokokakovostno 3D tiskanje

Zahvaljujoč močni aluminijasti šasiji in visokokakovostnim komponentam, lahko BCN3D Sigma R19 3D natisne plast od 50μm naprej do 500μm odvisno od šobe. BCN3D Sigma R19 lahko natisne vse predmete, ki si jih lahko zamislite z zelo visoko kakovostjo in podrobnostmi kar ga postavlja v sam vrh po kvaliteti tiska.

Boljše in lažje upravljanje preko LCD zaslona na dotik

BCN3D Sigma R19 prihaja s popolnoma posodobljenim firmwareom. Preko LCD zaslona občutljivega na dotik lahko hitro in učinkovito upravljate s tiskalnikom. Uživajte v popolnoma prenovljenem vmesniku z novimi funkcijami in bolj intuitivnim vodenjem po procesih.

Simplify3D®

BCN3D Sigma R19 in Simplify3D® – to je odlična kombinacija! Simplify3D je zmogljiva programska oprema za 3D-tiskanje, ki omogoča popoln nadzor nad nastavitvami za 3D tiskanje. To olajša izdelavo visokokakovostnih 3D-izpisov.

Plug & play 

BCN3D Sigma R19 je kljub svojemu potencialu in vsestranskosti enostaven za uporabo. Njeni pomočniki omogočajo hitro nastavitev. Razpoložljive konfiguracije 3D tiskanja za več materialov vam omogočajo, da tiskate takoj po priklopu naprave.

Tehnične specifikacije

BCN3D Sigma R19 3D Tiskalnik

Lastnosti tiskalnika in tiskanja

Tiskanje:
Tehnologija tiskanja:
FFF (Fused Filament Fabrication)
Displey:
LCD občutljiv na dotik
Tiskalna glava:
Dvojna – Neodvisna – IDEX sistem do 280°C
Največji volumen modela:
210 x 297 x 210 mm
Premer polnila | filamenta:
2.85 mm
Resolucija:
50 – 500 mikronov ( odvisno od uporabljene šobe )
Delovna plošča:
Ogrevana
Izravnavanje delavne plošče:
Avtomatsko
Material za tiskanje:
PLA, ABS, ASA, HIPS, FLEX, PVA in vsi materiali do 280°C
Velikosti šobe:
0.4 mm (opcijsko 0.3, 0.5, 0.6, 0.8 in 1.0 mm)
Povezljivost:
SD Card, USB
Programska oprema:
Program za obdelovanje:
Cura-BCN3D, Simplify3D, Slic3r
Podprti formati datotek:
STL, OBJ, AMF
Podprti OS
Windows, Mac, Linux
Operacijski sistem tiskalnika / Procesor
BCN3D Electronics v1.0
Dimenzije:
Dimenzije tiskalnika:
465 x 440 x 680mm
Dimenzije paketa:
550 x 570 x 674mm
Teža tiskalnika /  Teža paketa:
15 kg / 21 kg